Bevolking van IJsland

De bevolking van IJsland is erg Scandinavisch, vriendelijk, goed opgeleid, cultureel, eerlijk en erg modern. De mensen zijn er mooi. Wereldreizigers zeggen vaak dat de IJslanders de meest geciviliseerde mensen ter wereld zijn. Hun voorvaderen waren voornamelijk Noors, alhoewel enkelen ook van de Britse eilanden kwamen. Er leven geen Eskimo's op IJsland.

Levensverwachting

De levensverwachting voor vrouwen is gemiddeld 81,3 jaar en voor mannen 76,4 jaar. Dit is een van de hoogste scores in de wereld. Er is een uigebreid staats gezondheidszorg systeem, erop gericht om dit zo te houden.

Eerste bevolking van IJsland

De eerste bevolking van IJsland kwam in de 9e eeuw uit de Noordelijke landen. Volgens de traditie was de eerste permanente bewoner een zekere Ingolfur Arnarson, een Noorse viking die zijn huis bouwde waar Reykjavik zich nu bevindt. De IJslanders spreken nog steeds de taal van de vikingen, hoewel het moderne IJslands wat veranderingen heeft doorgemaakt in uitspraak en woordenschat. De meeste IJslanders, vooral de leeftijdsgroepen van tieners tot vijftigers spreken overigens vloeiend engels.
 
tips ijsland

Waar kunt u uw vakantie naar IJsland boeken?


Wij zetten voor u enkel aanbieders van last minute reizen naar IJsland op een rijtje.

BBI is bekend van haar reizen naar alle Scandinavische en Noordelijke landen. Ze hebben een zeer uitgebreid aanbod naar IJsland. Misschien wel het grootste aanbod in de markt.

De Jong Intra biedt momenteel erg leuke en goedkope stedentrips aan naar IJsland.

Goedkope of Mooi Hotel

Booking heeft momenteel extreem goede aanbiedingen.

Stedentrip Reykjavik

Stedentrips Reykjavik
Webmedie.dk Webdesign Joomla CMS Hjemmeside