Hoofdstad ijsland

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. In Reykjavik heeft tijd een andere dimensie. Het is een kleine, cosmopolitische hoofdstad die net zo veel deel uitmaakt van de IJslandse belevenis als de middernachtzon of de magische landschappen die door ijs en vuur gevormd zijn. De geringe afstand tot de natuur en het uitbundige culturele gebeuren maken Reykjavik een ideale plaats om wat bij te tanken en onvergetelijke ervaringen op te doen.

Nachtleven in Reykjavik

Reykjavik wordt ook wel Europa's heetste hoofstad genoemd, door het beroemde en energieke nachtleven. Maar Reykjavik is meer dan enkel kroegen en clubs. Deze noordelijkste hoofdstad ter wereld, met een inwonersaantal van 180.000, is een levendige culturele stad waar cosmopolitische stromingen traditionele trends ontmoeten.
Reykjavik

Cultuurstad

In 2000 was Reykjavik Europese Cultuurstad. De geschiedenis van Reykjavik is meer dan 1100 jaar oud en het is één van de plaatsen waar je de meest waardevolle middeleeuwse literatuur in de wereld kunt vinden.

Natuur

Reykjavik verenigt het beste van twee werelden: de kwaliteiten van een moderne, vooruitstrevende maatschappij worden aangevuld door een nauwe verbinding met de schitterende natuur in de omgeving van de stad zelf. Of je nu zin hebt in golf rond middernacht, paardrijden, een walvis safari of zalm vissen, dit is alles binnen handbereik.

Citytrip

Reykjavik is een fantastische plaats om voor een citytrip te bezoeken, of het nu voor een beetje onbeteugeld plezier is, of om in het algemeen je batterijen op te laden. Energie, veiligheid, je lekker voelen en plezier hebben; dat zijn de belangrijkste ingredienten. Het ruimschoots aanwezige groen en de geothermische energie zorgen voor schone lucht en onvervuild water. De stad heeft ook geen last van sommige van de problemen waar andere hoofdsteden mee te kampen hebben. Veiligheid en een goede levensstandaard zorgen ervoor dat zowel de bewoners als de gasten zich prettig en tevreden voelen.

Zwemmen

Niemand mag de geothermische baden in Reykjavik missen. Één van de beste manieren om de bewoners te ontmoeten, is een bezoek te brengen aan het zwembad, want zwemmen of in de het pot weken is voor de IJslanders een deel van het leven. Iets anders wat niet overgeslagen mag worden is een etentje met IJslandse specialiteiten: verrukkelijke zeevruchten, oceaanvers, hoogland lam of de ongewone soorten wild, puur natuur, fantasierijk geserveerd, in één van de vele hoge kwaliteits restaurants.
 
tips ijsland

Waar kunt u uw vakantie naar IJsland boeken?


Wij zetten voor u enkel aanbieders van last minute reizen naar IJsland op een rijtje.

BBI is bekend van haar reizen naar alle Scandinavische en Noordelijke landen. Ze hebben een zeer uitgebreid aanbod naar IJsland. Misschien wel het grootste aanbod in de markt.

De Jong Intra biedt momenteel erg leuke en goedkope stedentrips aan naar IJsland.

Goedkope of Mooi Hotel

Booking heeft momenteel extreem goede aanbiedingen.

Stedentrip Reykjavik

Stedentrips Reykjavik
Webmedie.dk Webdesign Joomla CMS Hjemmeside